Produkcja serów podpuszczkowych – górskich

Serdecznie zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą serów podhalańskich. Jesteśmy pewni, że nasze propozycje przypadną Państwu do gustu. Zapewniamy najlepszą jakość, doskonały smak, brak sztucznych dodatków, a przede wszystkim – tradycyjną produkcję najlepszych serów w Europie.

 

Sery

Sery

GAŁKI NATURALNE I WĘDZONE

Sery produkowane ze świeżego mleka krowiego posiadają delikatny smak. W przeszłości wytwarzane były głównie w okresie jesienno-zimowym, gdy nie doiło się owiec. Obecnie są one wytwarzane i dostępne przez cały rok.

SERKI MAŁE - NATURALNE I WĘDZONE

Serki produkowane ze świeżego mleka krowiego, idealne na zagryzkę. Wspaniale komponują się z żurawiną lub boczkiem. Bez konserwantów, polepszaczy, syntetycznych aromatów ani barwników.

Małe serki bacowskie to smaczne przekąski, ze względu na swój słony smak doskonale nadają się do piwa. Podaje się je na zimno lub na gorąco.

KORBACZE NATURALNE I WĘDZONE

Produkowane ze świeżego mleka krowiego, mają prawie dwustoletnią tradycję. Łagodne w smaku. Oryginalnie formowany w kształt długich nitek makaronu, splecionych najczęściej w warkocz lub wiązki.

Sery tego typu bardzo często podaje się jako zakąska na góralskich weselach, stanowią też dodatek do wielu sałatek i innych potraw. Można spotkać korbacze wędzone o ciemnobrązowej barwie oraz całkiem jasne, niewędzone. Na Słowacji nazywa się je „korbačik”.

KOLBA

Produkowana ze świeżego mleka krowiego. Zwana czasami „kukurydzą”. Bez konserwantów, polepszaczy, syntetycznych aromatów ani barwników. Serki te można traktować jako przekąskę lub jeden ze składników wykorzystywanych w wielu potrawach.

W naszym Serwisie używamy plików cookies. Korzystając dalej z Serwisu, wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z Polityką prywatności. Wyrażenie zgody jest dobrowolne, w każdej chwili można ją cofnąć poprzez zmianę ustawień dotyczących plików „cookies” w używanej przeglądarce internetowej. Kliknij „Akceptuję”, aby ta informacja nie wyświetlała się więcej.