Sery korbacze

Historia serów korbaczy liczy przeszło dwieście lat. Produkowane są ze świeżego mleka krowiego, dzięki czemu odznaczają się niepowtarzalnym smakiem i aromatem. Są również bardzo elastyczne i delikatne w konsystencji. Jako ceniony producent oscypków mamy je w swojej ofercie, by każdy z naszych Klientów mógł cieszyć się ich wyjątkowymi zaletami kiedy tylko zechce.

 

Idealna przekąską dla całej rodziny!

Korbacze formowane są w kształt długich nitek, podobnych do makaronu. Następnie są splatane, najczęściej w warkocze lub wiązki. Sery te są łagodne w smaku, więc idealnie skomponują się z każdym daniem – można również jeść je jako przegryzkę. Można również dodać je do sałatek. Są jednym z najczęściej pojawiających się na góralskich weselach produktów. W formie zagryzki lub jako dodatek do potraw skradną serca wszystkich gości.

W naszej ofercie znajdują się zarówno korbacze wędzone o ciemnobrązowej barwie, jak i niewędzone, całkowicie jasne. Ten typ serów na Słowacji nazywany jest „korbačik”. Podobnie jak małe serki bacowskie czy gałki są produkowane metodami tradycyjnymi, dzięki czemu nie zawierają konserwantów ani barwników. Swój smak i aromat zawdzięczają najlepszej jakości składnikom oraz procesowi wędzenia.

Zapraszamy do zapoznania się ze wszystkimi proponowanymi przez nas produktami oraz składania zamówień.

Sery korbacze

W naszym Serwisie używamy plików cookies. Korzystając dalej z Serwisu, wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z Polityką prywatności. Wyrażenie zgody jest dobrowolne, w każdej chwili można ją cofnąć poprzez zmianę ustawień dotyczących plików „cookies” w używanej przeglądarce internetowej. Kliknij „Akceptuję”, aby ta informacja nie wyświetlała się więcej.