Serki góralskie - Gałki

W ofercie naszej firmy znajdą Państwo między innymi znakomite serki góralskie w formie gałki. Produkujemy je ze świeżego mleka krowiego, dzięki czemu każdy z naszych klientów może cieszyć się ich niepowtarzalnym, delikatnym smakiem oraz najwyższą jakością. W dawnych czasach wytwarzane były głownie w okresie jesienno-zimowym, kiedy nie doiło się owiec. Obecnie dostępne są przez cały rok. Z uwagi na to, że produkowane są w sposób naturalny i nie zawierają sztucznych konserwantów, barwników ani ulepszaczy smaku, odpowiednio przechowywane nie psują się, lecz po prostu wysychają. Nawet w tej formie można je wykorzystać w kuchni. Mogą wtedy być na przykład drobno starte i posłużyć do posypania różnorodnych potraw.

 

Proces produkcji serków w formie gałki

Podobnie jak inne nasze produkty, takie jak małe serki bacowskie, serki góralskie w formie gałki są produkowane według tradycyjnych, sprawdzonych receptur, niezmienionych od wieków. Robione są na podpuszczce, moczone w solance, a następnie wędzone. Proponujemy też wersję niewędzoną. Dzięki zachowaniu stosowanych przez wiele lat metod i receptur możemy dostarczać Państwu delikatne, naturalne serki góralskie o niepowtarzalnym smaku, lekkiej konsystencji oraz doskonałym aromacie. Warto wykorzystać je w swojej kuchni i zachwycić gości nietuzinkowym poczęstunkiem lub po prostu zajadać się nimi jako zdrową przekąską przed telewizorem.

W naszej ofercie znajdą Państwo zarówno sery z mleka krowiego, jak i owczego. Wyroby pakujemy hermetycznie, gwarantując Państwu ich świeżość. Prowadzimy sprzedaż detaliczną oraz hurtową.

Sery gałki

W naszym Serwisie używamy plików cookies. Korzystając dalej z Serwisu, wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z Polityką prywatności. Wyrażenie zgody jest dobrowolne, w każdej chwili można ją cofnąć poprzez zmianę ustawień dotyczących plików „cookies” w używanej przeglądarce internetowej. Kliknij „Akceptuję”, aby ta informacja nie wyświetlała się więcej.